Piercing

Preden se odločite za prvi piercing, preberite nekaj dobrih nasvetov. Pred prebadanjem morate biti spočiti in siti. Ne smete biti pod vplivom alkohola ali drog. Če imate težave z zaustavljanjem krvavitev, kakšno nalezljivo oziroma kronično bolezen, epilepsijo, sladkorno bolezen, alergijo na kreme, kovine, lateks in podobno, se predhodno obvezno posvetujte z zdravnikom.

Ne poslušajte nasvetov z ulice!
Če imate kakšno vprašanje ali če se želite naročiti pokličite na: 040/ 255-371 ali pišite na mail: damiens.tattoo@gmail.com

CENIK:

PREDEL CENA (€)
Nos 40
Popek 40
Septum 45
Obrv 40
Madona piercing 40
Smiley 45
Jezik 40
Pod jezik 45
Uho 15
Hrustanec 35-45
Bradavica 65
Genitalije 70
MicroDermal 60

Anti-tragus 40
Nega Piercinga
Mesto piercinga obvezno 2 x dnevno očistimo s fiziološko raztopino (zjutraj in zvečer). Na področju piercinga prekinemo z uporabo kozmetičnih proizvodov za čas celjenja, prav tako se med tem časom NE kopamo v bazenih, jezerih, rekah in v nobenem primeru ta čas ne poskušamo zamenjati uhana sami. Čas celjenja je odvisen od pravilne nege, mesta piercinga in imunskega sistema posameznika.

Predviden čas celjenja je:

Obrvi
Čas celjenja: 1-2 meseca
Piercing obrvi zahteva skrbno in pravilno nego. Rano na zunanji strani dvakrat dnevno očistite s fiziološko rastopino. Zaradi otekline, ki nastane po posegu, je na začetku potrebno vstaviti večji uhan. Kasneje ga lahko zamenjate za manjšega.
Paziti morate, da obrvi ne obremenjujete, se jih ne dotikate in ne vrtite uhana!

Bradavica
Čas celjenja: 2-4 mesece
Vstavitev piercinga v bradavico zahteva skrbno in pravilno nego. Rano dvakrat dnevno očistite s fiziološko raztopino. Zaradi otekline, ki nastane po posegu, je na začetku potrebno vstaviti večji uhan. Kasneje ga lahko zamenjate za manjšega.
Paziti morate, da bradavic ne obremenjujete, se jih ne dotikate in ne vrtite uhana! Na rano moramo prilepiti obliž ali mikropor trak. Tako fiksiramo uhan in s tem preprečimo vnetje rane.

Popek
Čas celjenja: 2-4 mesece
Piercing v popku zahteva skrbno in pravilno nego. Rano dvakrat dnevno očistite s fiziološko raztopino. Obliž se nosi vsaj 1 mesec. Zaradi otekline, ki nastane po posegu, je na začetku potrebno vstaviti večji uhan. Uhana se ne menja dokler ni povsem zdravo. Kasneje ga lahko zamenjate za manjšega.

Paziti morate, da popka ne obremenjujete! Na rano MORAMO prilepiti obliž ali mikropor trak. S tem fiksiramo uhan in preprečimo vnetje rane.

Genitalije
Čas celjenja: 1-2 meseca
Vstavitev piercinga v genitalije zahteva skrbno in pravilno nego. Rano dvakrat dnevno na zunanji strani očistite s fiziološko raztopino.
Paziti morate tudi, da genitalij ne obremenjujete, se jih ne dotikate in ne vrtite uhana. Dokler se rana ne zaceli, ne smete spolno občevati!

Obraz
Čas celjenja: 2-3 mesece
Piercing kateregakoli dela obraza zahteva skrbno in pravilno nego. Rano na zunanji strani dvakrat dnevno očistite s fiziološko raztopino. Zaradi otekline, ki nastane po posegu, je na začetku potrebno vstaviti večji uhan. Kasneje ga lahko zamenjate za manjšega.
Paziti morate, da obraza ne obremenjujete, se ga ne dotikate in ne vrtite uhana!

Ustnica
Čas celjenja: 2-3 mesece
Vstavitev piercinga v ustnico zahteva skrbno in pravilno nego. Rano na zunanji strani dvakrat dnevno očistite s fiziološko raztopino. Zaradi otekline, ki nastane po posegu, je na začetku potrebno vstaviti večji uhan. Kasneje ga lahko zamenjate za manjšega.
Paziti morate, da ustnice ne obremenjujete, se je ne dotikate in ne vrtite uhana!

Nos
Čas celjenja: 1-2 meseca
Piercing nosu ni težaven poseg in navadno tudi ne povzroča večjih problemov, če seveda pravilno skrbite za rano. Dvakrat dnevno morate rano očistiti s fiziološko raztopino ali slano vodo. Bodite pozorni pri slačenju, oblačenju, brisanju ipd. saj se lahko zgodi, da ga nehote odstranimo, luknja pa se lahko zaceli že v parih urah.
Poseg izvajamo z iglo. Ljudje se zaradi strahu pred iglami sicer pogosteje odločajo za pištolico, toda piercing narejen z iglo se lepše in hitreje celi.

Uho
Čas celjenja: 14 – 30 dni.
Piercing ušesa ni težaven poseg in navadno ne povzroča večjih problemov, če seveda pravilno skrbite za rano. Dvakrat dnevno morate rano očistiti s fiziološko raztopino.
Poseg izvajamo z iglo. Ljudje se zaradi strahu pred iglami sicer pogosteje odločajo za pištolico, toda piercing narejen z iglo se lepše in hitreje celi.

Ušesni hrustanec
Čas celjenja: 2-6 mesece
Piercing ušesnega hrustanca ni problematičen in običajno ne povzroča težav, če seveda pravilno skrbite za rano.
Dvakrat dnevno morate rano očistiti s fiziološko raztopino. Poseg je možen samo z iglo.

Jezik
Čas celjenja: 3-5 tednov
Za nego piercinga v ustih je najbolj priporočljivo izpiranje z ustno vodo, ki jo dobite v vsaki lekarni. Poskušajte se izogniti alkoholu in toplim napitkom, ti namreč povečujejo oteklino. Priporočamo mrzlo hrano in napitke (milk shake, sladoledi…), saj hlajenje blažilno vpliva na rano.
Piercing jezika je potrebno po 10 dneh zamenjati za manjšega